De boot

Het initiatief kookboot wordt uitgevoerd op de prachtige tweemastklipper Pouwel Jonas. Dit schip is gebouwd in 1897. Tot de jaren '30 van de vorige eeuw behoorde de Pouwel Jonas tot de zeilende vrachtvaarders. De authentieke nautische sfeer aan boord van ons schip, dat meer dan een eeuw oud is, geeft jouw arrangement een extra dimensie.

Het schip biedt plek aan groepen tot ongeveer 26 personen (afhankelijk van o.a. de workshop en de groepssamenstelling). Is je groep groter, dan is er geen man over boord! Onze connecties garanderen je dat we een extra schip langzij kunnen leggen, waarbij we proberen het diner op één schip te laten plaatsvinden.

Aan boord zijn werkbladen ingericht en een extra bijkeuken. Eventueel wordt de roef (scheepswoning) van de schipper ook bemand en da t zorgt voor een gezellige sfeer. Je beweegt je door het hele schip, snuift overal lekkere geuren op en kunt op verschillende plekken bijkletsen met je collega's of vrienden. De setting is informeel en scheeps, we maken er een culinair feestje van!

Aan boord vind je tevens hutten voor een heerlijke nacht op het water. Tegen een zacht prijsje verleng je je avond, kruip je onder een fris opgemaakt dekbed en overnacht je op het water! In de ochtend wekken wij je op jouw gewenste tijd met een ontbijt van warme broodjes en uiteraard verse koffie.

Wil je meer weten over ons schip, kijk dan eens op www.pouweljonas.nl